Україна на Євробаченні-2018

За право представляти Україну на Євробаченні-2018 змагатимуться 18 виконавців.

Завершився перший етап національного відбору на Євробачення-2018, й телеканали UA: ПЕРШИЙ та СТБ визначилися з півфіналістами, які боротимуться за право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Лісабоні.Жеребкування, за результатами якого буде визначено порядок виступу учасників у півфіналах, відбудеться 19 січня.Півфінали нацвідбору заплановано на 10 і 17 лютого, фінал – 24 лютого. Транслюватимуть прямі ефіри телеканали UA: ПЕРШИЙ і СТБ.

Отже,вже з 10 лютого в прямих ефірах національного відбору ми побачимо 18 виконавців:

1.The Erised; 2.Сергій Бабкін; 3.CONSTANTINE; 4.Kozak System; 5.The ВЙО; 6.Julinosa;

7.Dilemma; 8.KAZKA; 9.Yurkash; 10.Mountain Breeze; 11.Ingret Kostenko; 12.Vil’na; 13.LAUD;

14.TAYANNA; 15.KADNAY; 16.Pur:Pur; 17.MELOVIN; 18.ILLARIA.

 

За словами музичного продюсера Руслана Квінти, головна відмінність цьогорічного національного відбору в тому, що усі пісні, які звучатимуть в прямих ефірах – авторські: “Під час першого етапу відбору ми отримали більше 1000 заявок. Це говорить про те, як сильно розвивається наша музична індустрія. Я пишаюся тим, що сьогодні українські пісні набувають абсолютно нове обличчя – сучасне, модне. І ми робили ставку саме на якісну пісню. В ній повинна бути і любов до музики, і сміливе рішення, і обличчя артиста. Не важливо – відомий він чи ні. Ми провели колосальну роботу, і я з легкістю можу сказати, що в прямому ефірі глядач почує дуже якісну музику й побачить міцних (не побоюсь цього слова) артистів. Особисто я вірю в кожного з них. Більше того, всі пісні написані самими учасниками, і мене, як музичного продюсера, це дуже тішить”.

В прямих ефірах національного відбору буде представлено близько 16 музичних жанрів, серед яких indi pop, authentic, reggie, house, experiment pop, folks та інші.

“Мені максимально хочеться урізноманітити склад учасників по жанрам і стилям, аби показати смаки виконавців та їх творчу складову, – пояснює вибір Руслан Квінта. – Я був доступним для всіх, хто хотів зі мною зустрітися й обговорити репертуар. І можу сказати, що деякі артисти мене приємно здивували, порадували серйозним підходом й тим, що прислухалися до моїх рекомендацій”.